Gradonačelnik na konferenciji Europske unije radiotelevizija

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je na 3. Međunarodnoj skupštini članova Europske unije radiotelevizija - EBU (European Broadcasting Union), koja se održava u Cavtatu. Dvodnevna konferencija okupila je brojne profesionalce s javnih televizija iz cijele Europe.

 

U pozdravu dobrodošlice gradonačelnik Mato Franković  osvrnuo se na neka od pitanja o kojima se raspravlja na konferenciji, od pojave lažnih novinskih vijesti do sigurnosti novinara, te zaželio da iznađu načina za njihovo poboljšanje.

Uvodno je, u ime domaćina konferencije, govorio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, te Noel Curran, generalni direktor i Klaus Bergman, predsjednik Skupštine  EBU-a.

EBU - Europska unija radiotelevizija (European Broadcasting Union) najveća je stručna udruga javnih nacionalnih medijskih organizacija na svijetu. Ima 74 aktivna člana u 56 država u Europi i okružju te 35 pridruženih članova širom svijeta. Misija je Europske unije radiotelevizija promicanje interesa javnih medijskih servisa i njihova doprinosa suvremenim društvenim kretanjima. Europska unija radiotelevizija djeluje preko dviju organizacija: Eurovizija i Euroradio.

Hrvatska radiotelevizija punopravni je član Europske unije radiotelevizija posredno od samoga osnutka unije 1950., a izravno nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, od 1. siječnja 1993.

lijevo
desno