Gradonačelnik Mato Franković na otvaranju međunarodnog simpozija agronoma

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je na otvaranju 59. hrvatskog i 19. međunarodnog Simpozija agronoma (SA 2024) koji se do 16. veljače održava u Dubrovniku.

 

Simpozij se održava u organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera uz pokroviteljstvo Hrvatskog sabora, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede te Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

Gradonačelnik Mato Franković poželio je dobrodošlicu i ugodan boravak u Dubrovniku svim gostima naglasivši kako Dubrovnik u 2024. godini obilježava Godinu UNESCO-ove svjetske baštine sjećajući se 45. obljetnice upisa povijesne jezgre na UNESCO-ov popis svjetske baštine, 15. obljetnice upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, kao i upisa arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike na listu Sjećanje svijeta.

 

-„Sve ono o čemu pričamo i danas ovdje može se svesti na teme održivosti i otpornosti, rekao je između ostalog  gradonačelnik. Podsjetio je što sve Grad Dubrovnik radi na postizanju pune održivosti turizma kao svoje najvažnije gospodarske grane, a osvrnuo se i na najveće izazove suvremenog Dubrovnika, među kojima su prostorna ograničenost i osiguranje uvjeta za priuštivo stanovanje mladih obitelji na čemu se kontinuirano i sustavno radi.

 

Osim predstavnika organizatora, uvodnim obraćanjima uz gradonačelnika Frankovića obratili se izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednica saborskog Odbora za poljoprivrednu, zastupnica Marijana Petir, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

 

 

lijevo
desno