Gradonačelnik izrazio sućut obitelji Davora Gjivoja

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je telegram sućuti obitelji Davora Gjivoja, uglednog turističkog stručnjaka i istaknutog predstavnika iseljeničke zajednice u SAD-u.

 

Tekst sućuti prenosimo u nastavku:

 

Poštovana obitelji,

 

s tugom smo primili vijest o odlasku gospara Davora i dozvolite da Vam u ovim teškim trenucima, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika, izrazim duboku i iskrenu sućut.

 

Gospar Davor zauvijek je rodni i voljeni Dubrovnik zadužio svojim brojnim profesionalnim zaslugama i s pravom ga zovemo ocem suvremenog dubrovačkog turizma. Njegov doprinos po mnogočemu je bio inovativan i revolucionaran, a između ostalog, očituje se u razvoju Atlasa, realizaciji ideje dubrovačke žičare, a kasnije i u privlačenju vodećih svjetskih hotelskih grupacija u Dubrovnik. Upravo za značajan doprinos u razvoju turističkog gospodarstva i promociji Dubrovnika u svijetu Grad Dubrovnik dodijelio mi je nagradu za životno djelo.

 

Iako je svoju poslovnu i akademsku karijeru nastavio stvarati u Sjedinjenim Američkim Državama, srcem nikada nije napustio svoj rodni grad, uvijek mu se rado vraćao i uživao u njegovim čarima. Dubrovniku je nastavio pomagati svojim stručnim angažmanom, ali i kao istaknuti predstavnik i počasni predsjednik Kluba Dubrovčana u New Yorku.

 

Hvala mu na svemu. Njegov Grad će ga uvijek pamtiti.

 

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković