Gradonačelnik Franković na proslavi Dana Općine Mljet

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Mljet povodom Dana Općine i njenog nebeskog zaštitnika Sv. Pavla. Tom prigodom je gradonačelnik Franković čestitao načelniku Đivu Marketu na velikom doprinosu.

 

- Nitko ne može poznavati bolje Mljet niti željeti Mljetu kao Mljećani i zato itekako postoji razlog za održavanje svih općina na životu jer oni donose bolje svom kraju. Korištenjem europskim fondovima, ulaganjem maksimalno u prometnu i vodovodnu infrastrukturu te buduće izgradnje vrtića, je nešto što zapravo vraća život ne samo na Mljet nego i na sve druge krajeve Lijepe naše jer omogućuje mladima razlog ostanka i opstanka – rekao je gradonačelnik Franković i naglasio da stabilna Vlada i vertikala prema općinama, županijama i gradovima je u teškim vremenima pomogla da svi skupa budu snažni.

 

- Vlada je financijski pomogla Zračnoj luci Dubrovnik kako bi radnici ostali zaposleni, a pomogla je i brojnim gospodarstvenicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije. 700 milijuna kuna direktne pomoći čovjeku u najtežim financijskim vremenima – poručio je gradonačelnik Franković, dodavši da se mogu očekivati izazovna vremena u nadolazećim vremenima povodom povećanja cijena energenata koje pogađa kućanstva, obitelji, gospodarstva i javnu upravu.

 

-  Vremena su sigurno izazovna pred nama, ali ovakvim zajedništvom koje vi Mljećani pokazujete, kada ste radili u interesu otoka, tu ste pokazali što znači snaga i jedinstvo po pitanje političke odgovornosti za vaš Mljet i ja vam čestitam na tome – zaključio je gradonačelnik Franković i pritom iskazao zadovoljstvo povodom nadolazećeg otvorenja Pelješkog mosta.     

 

Ovogodišnji laureati u općini Mljet su otočni zdravstveni djelatnici zahvaljujući nemjerljivom doprinosu ukupnoj otočnoj zdravstvenoj zaštiti, naročito u kriznoj situaciji COVID-19., dok je nagrada za životno djelo dodijeljena Mornaričko desantnoj pješadijskoj satniji Mljet uz 30. obljetnicu osnivanja, za nemjerljiv doprinos u obrani i stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.          

lijevo
desno