Gradonačelnik Franković, zamjenica Tepšić i savjetnica Muratti u posjeti domova za starije i nemoćne

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji zamjenice Jelke Tepšić i savjetnice gradonačelnika za osobe treće životne dobi Olgom Muratti posjetio je domove za stare i nemoćne Domus Christi i Dom za starije osobe Dubrovnik.
 

Prilikom posjeta gradonačelnik Franković uputio je čestitke korisnicima domova ističući kako Grad Dubrovnik jest i želi biti partner domova za starije i nemoćne te kako je dužnost Grada da skrbi o svojim umirovljenicima i svim osobama treće životne dobi.

"Svjesni smo činjenice da nam nedostaje još kapaciteta, ali uskoro krećemo s investicijom izgradnje doma umirovljenika u Gružu. Ne želimo gledati tko je osnivač koje institucije u našem Gradu jer u konačnici smo svi jedno i dužnost nam je skrbiti o umirovljenicima i osobama treće životne dobi ne samo kroz socijalne programe Grada Dubrovnika već i da krećemo u izgradnju novih domova kako bismo osigurali dovoljan broj smještajnih kapaciteta", kazao je gradonačelnik Franković prilikom posjeta domova za starije i nemoćne.

Osim socijalnog programa Grada Dubrovnika i potrebe za izgradnjom novog doma kojim bi se smanjila prekapacitiranost postojećih domova gradonačelnik Franković je najavio i realizaciju dnevnog boravka za osobe treće životne dobi.

lijevo
desno