Gradonačelnik Franković uputio uskrsnu čestitku mons. Mati Uziniću

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku povodom Uskrsa mons. Mati Uziniću, nadbiskupu koadjutoru Riječke nadbiskupije i apostolskom upravitelju Dubrovačke biskupije. Tekst čestitke u cijelosti nalazi se u nastavku.

 

„Preuzvišeni Oče nadbiskupe,

 

pred nama je još jedan Uskrs, najveći kršćanski blagdan svjetlosti i radosti, ali i drugi Uskrs koji dočekujemo u vremenu globalne pandemije. Nemoćni mijenjati nepozvane i neminovne okolnosti koje nam svima mijenjaju život proteklih godinu dana, okrećemo se vjeri i nadi. U svakoj poruci ohrabrenja, izrazu sućuti i svakoj molitvi spominjemo nadu i prizivamo svjetlost. Na Veliku srijedu papa Franjo nam poručuje da je Kristov križ svjetionik nade, sigurnosti da dobro uvijek pobjeđuje zlo, da život uvijek pobjeđuje smrt i da naš cilj nije spustiti se sve dublje, od tuge do tuge, nego uzdići se u visinu. U minulo vrijeme korizme svih nas je pozvao na „korizmu ljubavi“ u doba pandemije. S tom porukom u mislima, posao svih nas je zajedno raditi za dobrobit svih članova naše zajednice te nadu i korizmu ljubavi živjeti kroz zajedništvo, milosrđe i davanje drugima.

 

Vama i svim vjernicima čestitam Uskrs i želim Vam da uistinu doživite duhovno ozračje uskršnje svjetlosti i pobjede nade nad beznađem, a da ovogodišnje vazmeno bdijenje bude još jedna prilika za istinsku obnovu dobra, radosti, mira i zajedništva.

 

 

S poštovanjem,

 

Gradonačelnik

Mato Franković"