Gradonačelnik Franković u Slanome na proslavi Dana općine Dubrovačko primorje

Gradonačelnik Grada Dubrovnik Mato Franković sudjelovao je u petak u Slanome na svečanoj sjednici povodom proslave Dana općine  Dubrovačko primorje.

 

Načelniku Općine Nikoli Knežiću, svim Primorkama i Primorcima, a posebno dobitnicima godišnjih nagrada uputio je čestitke uz Dan Općine koji se ujedno obilježava i kao 30. obljetnica oslobođenja Dubrovačkog primorja u Domovinskom ratu te 25. obljetnica osnivanja Općine.

 

-„Više puta su se u posljednjih desetak godina postavljalo pitanje opravdanosti postojanja malih općina. Uvijek sam zauzimao stav da nitko ne može bolje poznavati probleme svoga mjesta od ljudi koji tu žive i da su upravo oni pokretači razvoja. Općina dubrovačko primorje jedna je od najuspješnijih općina u privlačenju europskih sredstava, a u posljednjih šest godina razvijamo odličnu suradnju na dodatnom implementiranju novih investicija koje će donijeti novi zamah ovom području“, rekao je gradonačelnik.

 

-„Kapitalni projekt – Aglomeracija Dubrovnik, najvažniji infrastrukturni projekt u novijoj povijesti Dubrovnika, za kojeg smo osigurali značajna EU sredstva i koji će učiniti dostupnom te modernizirati postojeću vodno-komunalnu infrastrukturu, uključuje i Dubrovačko primorje. Partneri smo i kod korištenja EU sredstva putem ITU mehanizma Europske unije, gdje je Primorje, s Konavlima i Župom, dio Urbanog područja Dubrovnika s Gradom kao središtem“, dodao je.

 

Gradonačelnik Franković poručio je i kako je Primorje nedjeljivo od Grada. –„Razmišljajući o proteklih 30 godina, vjerujem u budućnost ovog kraja koji je uspio ponovno stati na noge i krenuti naprijed sigurnim koracima“, zaključio je gradonačelnik Dubrovnika.

 

Ovogodišnji laureati u općini Dubrovačko primorje su kapetan Davor Perušina koji je sa svojom posadom spasio trojicu brazilskih ribara, te folklorist Mato Katičić, čuvar tradicije i istinski zaljubljenik u sve što je primorsko. Za neprocjenjiv doprinos u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu općinske nagrade su dobili Primorska satnija i Policijsko-dragovoljačka satnija Slano. U prigodnom programu nastupila je klapa Staglin iz Slanog.

lijevo
desno