Gradonačelnik Franković pozdravio sudionike Generalne skupštine EBU-a

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je ove srijede na svečanom prijemu povodom 88. po redu Generalne skupštine EBU-a (European Broadcasting Union) koja je u atriju Kneževa dvora okupila najviše predstavnike javnih televizija i servisa iz pedeset europskih i svjetskih zemalja.

 

Ovogodišnju dvodnevnu Skupštinu svečano je otvorio glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Robert Šveba, a nazočnima se obratio i dubrovački gradonačelnik, istaknuvši neprocijenjivu važnost i ulogu javnih servisa, medijskih kuća i novinara u izazovnim vremenima i okolnostima.

 

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti sve prisutne i iskazati zadovoljstvo što je upravo Dubrovnik nakon tri godine domaćin Glavne skupštine EBU-a, vrijednog događaja koji predstavlja sjajnu priliku za razmjenu iskustava i znanja. Mediji odnosno javni servisi oduvijek su bili važni, ali možda sada više no ikada uzmemo li u obzir mnogobrojne izazove. Mediji su ti koji oblikuju naše živote, informiraju nas i prenose jasnu sliku stanja. Svi znamo da ponekad to nije najlakše postići, ali siguran sam da je cilj svakog medija da se zauzme za te principe, vodeći se pritom načelima struke.  Siguran sam da je vrijeme pandemije posebno utjecalo i na vaše djelovanje, kao i rat u Ukrajini koji traje, i koji za vas predstavlja jednu posve novu dimenziju izvještavanja. Javni medijski servisi uvijek bi trebali biti predstavnici predstojećih promjena i zato je svaka skupština prilika i ključan događaj, gdje se medijska uloga procjenjuje i poboljšava za budućnost“, naglasio je gradonačelnik Franković u svom obraćanju.

 

Vrijedi spomenuti kako će u okviru Skupštine održati specijalni paneli o javnim medijskim servisima kao predvodnicima promjena, njihovoj ulozi u kriznim vremenima rata. Ujedno će to biti i izvrsna prigoda za interakciju o najboljim primjerima iz prakse te pokretanju novih suradnji i ideja.

 

lijevo
desno