Gradonačelnik Franković sa studentima Libertas međunarodnog sveučilišta

Poštujmo grad

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je u srijedu, 26. listopada predavanje studentima preddiplomskog stručnog studija Turistički i hotelski menadžment Libertas međunarodnog sveučilišta.

 

Gradonačelnik je dvadesetak studentica i studenata Libertasa pobliže upoznao s projektom „Poštujmo Grad“ izloživši im sve aktivnosti, mjere i projekte koje je Grad Dubrovnik s partnerima, uključujući i one međunarodne, poduzeo kako bi Dubrovnik od odredišta opterećenog nekontroliranim turizmom prometnuo u destinaciju koja svojom najzastupljenijom granom gospodarstva upravlja na održiv i odgovoran način.

 

Pritom se osvrnuo na suradnju s međunarodnim udruženjem Cruise Lines International Association (CLIA), na kapitalne projekte poput Park 'n' Ride sustava ili izgradnje novog cruise terminala, ali i na strateški okvir kao što je donošenje prvog hrvatskog Plana upravljanja povijesnom jezgrom. Gradonačelnik je dubrovačkim studentima na interaktivan način približio kompleksnu problematiku upravljanja turizmom u povijesnom gradu poput Dubrovnika, a oni su svoje zanimanje potkrijepili pitanjima o brojnim vezanim temama poput rada ugostiteljskih i smještajnih objekata zimi ili izgradnje brze ceste do zračne luke Dubrovnik. Posebno zanimljivim studenti Libertasa našli su i brojne primjere aplikativnih rješenja koje je Grad Dubrovnik osmislio i realizirao kao vodeći hrvatski Smart City grad.

 

Studenti druge i treće godine u Veliku vijećnicu Grada Dubrovnika stigli su na inicijativu i u pratnji profesora Milana Perića, voditelja Podružnice Dubrovnik, a pridružio im se i profesor Dasen Jasprica, također predavač na ovom međunarodnom sveučilištu.

 

lijevo
desno