Gradonačelnik Franković s ugostiteljima o turističkoj sezoni 2023.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima ugostitelja, a teme su bile vezane uz pripreme za nadolazeću turističku sezonu.

 

Uz brojne ugostitelje, pretežno s područja stare gradske jezgre i kontaktne zone, sastanku su se odazvali i predstavnici strukovnih udruženja, uključujući predstavnike Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, Ceha ugostiteljsko turističkih djelatnosti pri Udruženju obrtnika Dubrovnik i Županijske komore Dubrovnik – Hrvatske gospodarske komore.

 

Gradonačelnik je uvodno istaknuo da se nakon sezone 2022., koja je donijela gospodarski opravak, svi pokazatelji upućuju da nam predstoji jedna kvalitetna i dobra turistička sezona u kojoj će Dubrovnik biti zračno povezan s preko 75 međunarodnih destinacija.

 

Govoreći o novoj turističkoj sezoni upozorio je da će nadležna tijela i službe Grada Dubrovnika provoditi beskompromisni  nadzor razine buke na javnim površinama, a u kontekstu Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti, kojom je Komunalnom redarstvu dodijeljen nadzor nad provedbom odluke o zaštiti od buke na otvorenom prostoru u ugostiteljskim objektima. Podsjetio je kako je Grad Dubrovnik u sklopu provođenja Plana upravljanja još prošle godine započeo punu primjenu odluke o buci te će sustavno kontrolirati sve ugostiteljske objekte, posebno one u povijesnoj jezgri, a sve kako bi se kvaliteta života naših sugrađana, narušena reproduciranjem glazbe koja je glasnija od dopuštenih vrijednosti, povećala u odnosu na dosadašnje stanje.

 

Osim nadzora razine buke, komunalno redarstvo provodit će i pojačan nadzor korištenja javnih površina i pridržavanje zakupaca ugovora o zakupu javne površine.

 

Gradonačelnik Franković osvrnuo se i na Odluku o uspostavljanju zone posebnog prometnog režima, za koju je do 25. ožujka otvoreno javno savjetovanje, kazavši kako je cilj gradske uprave postići ravnotežu između svakodnevnog života i gospodarskih aktivnosti te potreba turističkog sektora uz zaštitu zaštićene kulturno-povijesne baštine. Rekao je da je temelj provođenja ove odluke oprema koja je već prethodno postavljena, implementirana i optimizirana, a u središtu koje je aplikacija Bus Web Shop.

 

lijevo
desno