Gradonačelnik Franković s predsjednicom Grabar-Kitarović razgovarao o ključnim problemima koji tište građane Dubrovnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas radni sastanak s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, čiji Ured je ovog tjedna privremeno smješten u našem gradu.
 


Gradonačelnik je Predsjednicu upoznao s pilot projektom „Respect the City“ koji se svojim značajnim dijelom bavi problematikom ravnomjernijeg rasporeda dolazaka brodova na kružnim putovanjima te očuvanja bogatog i vrijednog graditeljskog naslijeđa Dubrovnika.

Na sastanku su otvorena i brojna pitanja koja opterećuju građane Dubrovnika, poput prometne izoliranosti dubrovačkog područja zbog odsječenosti od matice zemlje, a koju pospješuje i neprimjeren odnos nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa prema Dubrovniku. –„Neosporna je činjenica da su naši građani u nemogućnosti kupiti avionske karte na letu Dubrovnik-Zagreb po povoljnim cijenama te da nas Croatia Airlinesa tretira kao trećerazredne putnike“, kazao je gradonačelnik Franković te je predsjednicu zamolio pomoć pri rješavanju ovog pitanja.

Gradonačelnik je izložio i podcjenjivački odnos Hrvatske pošte prema Gradu Dubrovniku te je kao primjer naveo situaciju kada poštanske pošiljke iz jednog kraja grada u drugi zna putovati i 14 dana.

Posljednje, ali ne manje važno, Predsjednici su izloženi detalji predmeta koncesijske naknade za žičaru. –„Tvrtka Excelsa nekretnine godinama posluje suprotno zakonima Republike Hrvatske dok im se istovremeno omogućuje obavljanje gospodarske djelatnosti što držimo nedopustivim“, istaknuo je gradonačelnik nakon sastanka kazavši da je od Predsjednice zatražio arbitriranje u postupku kako bi ova tvrtka konačno počela ispunjavati svoje obveze prema Gradu Dubrovniku, gradskom proračunu te u konačnici prema građanima Dubrovnika.

 

lijevo
desno