Gradonačelnik Franković s investitorima i projektantima hotela Belvedere

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u ponedjeljak predstavnike investitora  i projektanta hotela „Belvedere“. Konzultant investitora Davor Štern sa suradnicima i projektant Marko Dabrović iz studija 3LHD kao autora idejnog rješenja upoznali su gradonačelnika s tijekom realizacije investicije i planom aktivnosti projekta Belvedere – Pure Luxury.


Gradonačelnik je rekao da će javna rasprava o jedinstvenom postupku Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i  Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja Belvedere biti pokrenuta u srpnju, što je preduvjet kako bi se nakon usvajanja Plana moglo krenuti u ishođenje potrebnih građevinskih dozvola.

Podsjetimo, izradi izmjena i dopuna prostorno-planske dokumentacije pristupilo se radi izmjene planskih rješenja u dijelu na lokaciji Belvedere, s ciljem stvaranja planskih preduvjeta za revitalizaciju turističkog sadržaja - hotelskog kompleksa Belvedere. Obzirom da plansko rješenje DPU-a Belvedere nije više u skladu s potrebama daljnjeg korištenja i razvoja ovog područja, pokrenut je i postupak stavljanja izvan snage DPU-a Belvedere.

U potpunoj suprotnosti od postojećeg objekta, novi Belvedere krasi značajno manji broj smještajnih jedinica, te suvremena i prostorno nenametljiva arhitektura. Rušenje postojećeg zdanja očekuje se krajem godine, a završetak izgradnje novog Belvedera očekuje se 2020. godine. 
 

lijevo
desno