Gradonačelnik Franković primio veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u ponedjeljak u službeni posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrewa Stuarta Dalgleisha, a prijamu je nazočio i počasni konzul Ujedinjenog Kraljevstva u Dubrovniku Mark Thomas.


Gradonačelnik Franković veleposlaniku Dalgleishu predstavio je detalje inovativnog projekta održivog turizma „Respect the City“ koji je Grad Dubrovnik pokrenuo, a u svom se dijelu bavi i upravljanjem kruzing turizmom, kazavši pritom kako je Grad pokrenuo niz aktivnosti i mjera koji će omogućiti najbolji doživljaj destinacije svim posjetiteljima, a upravo su turisti s područja Ujedinjenog kraljevstva tradicionalno naklonjeni Dubrovniku, odnosno naša se turistička privreda u velikoj mjeri oslanja upravo na njih.  

Razgovaralo se i o drugim izazovima koje suvremeni turizam postavlja pred gradsku upravu, a koji osim prenapučenosti destinacije u sezoni, uključuje i probleme s nedostatkom radne snage i smještaja. Osvrćući se na negativne natpise o Dubrovniku kao destinaciji koju uništava turizam, dijelom i u britanskim medijima, veleposlanik je kazao kako su gradonačelnikove poruke uvijek bile jasne i usmjerene prema boljem upravljanju destinacijom i podizanju kvalitete ponude, a ne prema postavljanju ograničenja.  

Veleposlanik Dalgleish govorio je i o aspektima gospodarske i svekolike suradnje između Velike Britanije i Hrvatske nakon Brexita, a tijekom boravka u Dubrovniku posjetio je, među ostalim, i Dubrovačku razvojnu agenciju te Dubrovačke ljetne igre.
 
 

lijevo
desno