Gradonačelnik Franković otvorio 16. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Gradonačelnik

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u svom 16. izdanju otvoren je danas ispred hotela Tirena na Babinom kuku, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

U svom obraćanju okupljenima, gradonačelnik Franković čestitao je voditelju sajma Vedranu Kraljeviću inicijativu koja se pretvorila u 16-ogodišnju tradiciju, što potvrđuje velik broj građana koji posjećuju sajam svake godine.

 

- Grad Dubrovnik i Republiku Hrvatsku moraju promicati svoju vlastitu proizvodnju. U trenutcima kad hrvatski i dubrovački turizam bilježe svoje rekorde, moramo znati da dolazi i ono drugo vrijeme u kojem će se konkurencija buditi i u kojem će prosuđivati kvaliteta. Kvaliteta znači promicati svoje vlastite proizvode, kvaliteta znači promovirati takve proizvode kroz našu osnovnu gospodarsku granu, a to je turizam. Kada ostvarimo jednak uspjehe u proizvodnji kao u turizmu , moći ćemo reći da smo uspješni. – rekao je gradonačelnik Franković, poželjevši Kraljeviću puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Povodom otvorenja održana je gastronomska prezentacija i kuharska radionica, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Klapa Bonaca Šibenik, klapa Laus Dubrovnik i Žutopas Smokovljani – Visočani. Sajam se održava od 14. do 17. ožujka u vanjskim i unutarnjim prostorima hotela Tirena. Građanima se nudi veliki broj domaćih i tradicionalnih proizvoda iz svih krajeva Republike Hrvatske.

 

Sajam organizira Dubrovnik Sun d.o.o., uz suorganizaciju ŽK Dubrovnik i potporu Dubrovačko–neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA d.o.o.

lijevo
desno