Gradonačelnik Franković održao sastanak sa zakupcima adventskih kućica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak sa zakupcima kućica koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost za vrijeme Dubrovačkog zimskog festivala, kako bi se raspravilo o problemima s kojima se suočavaju u poslovanju i razmotrila potencijalna rješenja. Sastanku su nazočili i predstavnici Dubrovačke baštine, Dubrovačkih ljetnih igara te gradskog Komunalnog redarstva.

 

U razgovoru sa zakupcima objekata na Stradunu, Pilama i Brsaljama i Gundulićevoj poljani, dogovorena su rješenja za nadolazeće razdoblje trajanja Dubrovačkog zimskog festivala, kako bi ova manifestacija prošla u što ugodnijem ozračju za građane te kako bi se omogućilo poslovanje gospodarskim subjektima uz istovremeno poštivanje epidemioloških mjera.

 

-    Ovo vrijeme je zahtjevno, ispred nas je sve je stavilo određene izazove na koje moramo na određeni način odgovoriti. Grad Dubrovnik je u obvezi sukladno zakonu organizirati koncerte i slična događanja uz covid potvrde. Vidjeli smo s Dalekom obalom da je to bio jedan problem. Nadamo se da ćemo vrlo skoro organizirati idući koncert pa ćemo pozvati naše sugrađane da dođu iza one ograde i da zapravo sudjeluju u koncertu i uživaju u programu Dubrovačkog zimskog festivala – naglasio je između ostalog gradonačelnik Franković.

 

Usuglašeno je kako će se povećati broj zvučnika na Gundulićevoj poljani, Pilama i Stradunu. Dubrovačke ljetne igre će angažirati DJ-a koji će upravljati cijelim sustavom i puštati glazbu, ali u okviru dozvoljene razine kako ona ne bi ometala građane koji žive u neposrednoj blizini bilo koje ove tri navedene lokacije.

 

Još jedna izmjena u organizaciji tiče se suncobrana i stolova u svakom pojedinom ugostiteljskom objektu. Ugovor o zakupu kućica nije propisao korištenje suncobrana te oni dosada nisu bili dozvoljeni, dok je svaka kućica imala na raspolaganju četiri stola i 16 stolica. Na današnjem sastanku dogovoreno je kako će se na Pilama i Gundulićevoj poljani omogućiti korištenje suncobrana, kao što je bilo prethodnih godina. Na Stradunu se neće postavljati suncobrani, a kao kompenzacija, na ovoj lokaciji zakupcima će se dozvoliti postavljanje dva dodatna stola.

 

Zakupci su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom, a gradonačelnik Franković još jednom ih je pozvao na suradnju i poštivanje utvrđenih pravila i propisa kako bi se festival održao u okvirima mogućnosti i na zadovoljstvo svih uključenih.

lijevo
desno