Gradonačelnik Franković održao predavanje studentima turizma Ekonomskog fakulteta u Splitu

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas na Ekonomskom fakultetu u Splitu gostujuće predavanje studentima diplomskog studija Turizma (4. i 5.godina). Predavanje je organizirano na poziv Sveučilišta u Splitu, Katedre za turizam i gospodarstvo, a u sklopu kolegija Destinacijski menadžment i Upravljanje razvojem turizma.

 

Gradonačelnik je studentima predstavio put Dubrovnika od odredišta s izraženim negativnim učincima prekomjernog turizma do jednog od najistaknutijih predvodnika održivog i odgovornog upravljanja turizmom među povijesnim gradovima, a kako je Dubrovnik danas i prepoznat od strane međunarodne stručne i medijske javnosti.

 

Osvrnuo se na partnersku suradnju s udruženjem Cruise Line International Association i optimizaciju operacija kruzing društava i njihovih brodova koji dolaze u Dubrovnik. Predstavio je i iskustva u segmentu stacionarnih gostiju i to kroz prikaz Smart City aplikativnih rješenja koje Grad Dubrovnik razvija i primjenjuje poput aplikacije Dubrovnik Visitor za predviđanje opterećenja i gužvi u povijesnoj jezgri na temelju različitih parametara te online sustava Bus Web Shop koji služi za rezerviranje i plaćanje termina dolaska i zaustavljanja u zoni posebnog prometnog režima za turistička vozila, a što vodi održivom upravljanju prometom.

 

Konkretni primjeri rješenja primjenom kojih Dubrovnik uspješno odgovara na izazove u upravljaju turizmom naišli su na zanimanje studenata te je drugi dio predavanja bio rezerviran za njihova pitanja.

 

Gradonačelnik Franković se ovom prilikom susreo s predstavnicima i Uprave fakulteta – prodekanicama za nastavu, odnosno za znanost i međunarodnu suradnju Smiljanom Pivčević i Majom Ćukušić te profesorima s Katedre za turizam Lidijom Petrić i Antom Mandićem.

 

 

lijevo
desno