Gradonačelnik Franković: Odluka Upravnog suda je presedan, Grad će zaštiti javni interes!

Nastavno na informacije da je Upravni sud u Splitu donio rješenje kojim se u sklopu postupka pokrenutog od strane tvrtke Laguna Trade d.o.o. izriče privremena mjera zabrane izvođenja radova na EU projektu rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je u petak poslijepodne konferenciju za novinare.

 

Gradonačelnik je javnost izvijestio da je po primitku takve, u ovom trenutku još neslužbene, informacije bez odlaganja uputio dopis predsjedniku Upravnog suda u Splitu Silviu Čoviću, ujedno i sucu u navedenom postupku, kojim je iznio svoju zaprepaštenost mogućnošću da radni materijali Suda mogu biti dostavljeni trećim osobama te da se isti tako mogu zlorabiti. Gradonačelnik je iznio i svoju začuđenost da Upravni sud u Splitu Rješenje donosi na temelju samo nekoliko fotografija iako iz istih na nijedan način nije vidljivo da se investicijom zadire u bilo čija prava te da se isto rješenje donosi bez prethodne rasprave i mogućnosti očitovanja Grada Dubrovnika niti nadležnog ministarstva, koji nisu bili niti obaviješteni o postupku. 

 

-„ Ne ulazeći u pravne detalje cijelog postupka posebno sam konsterniran činjenicom da se dijeli radna verzija Rješenja Upravnog suda kojem ste na čelu. Stoga Vas lijepo molim da zaustavite ovakve radnje jer iste ruše dignitet Suda i povjerenje građana u nepristranost sudbene vlasti“, naveo je gradonačelnik Franković.

 

Istaknuo je da su radovi koje Grad Dubrovnik izvodi na Lapadskoj obali od visokog javnog interesa te da se provode za opće dobro. Isti se, podsjetio je, izvode temeljem pravovaljane građevinske dozvole, a ne izvršne na čemu se temelji Rješenje. Cjelokupna investicija financirana je europskim i nacionalnim sredstvima.

 

-„Od prvog dana mandata znali smo čuvati javni interes i ne postoji nijedna sila na ovom svijetu koja će nas zaustaviti u našoj namjeri  da završimo ovaj projekt i izgradimo Lapadsku obalu na koju su naši građani predugo čekali“, poručio je svim sugrađanima i stanovnicima ovog područja gradonačelnik Franković te je naglasio kako očekuje punu podršku svih političkih opcija u Dubrovniku jer se radi o kapitalnoj investiciji od interesa Grada i građana. Naglasio je kako ovim projekt niti njegovo financiranje nisu ugroženi.

 

-„Kad Grad Dubrovnik zaprimi službeno rješenje Upravnog suda u Splitu na isto će uložiti žalbu“, zaključio je gradonačelnik, izrazivši uvjerenje da će uspjeti obraniti javni interes. Ukoliko rješenje o privremenoj obustavi radova postane izvršno te Grad bude primoran postupiti prema istome, protiv tvrtke Laguna Trade podnijet će zahtjev za nadoknadom štete.

lijevo
desno