Gradonačelnik Franković o pročistaču: Izvođačima rok za dogovor do utorka, u suprotnom pokrećemo raskid ugovora

Gradonačelnik Mato Franković održao je u petak u Velikoj vijećnici konferenciju za novinare na temu radova na pročistaču pitke vode u Komolcu.
 


Gradonačelnik Franković tom prilikom je rekao kako su tijekom posljednjih petnaest dana radovi na gradilištu pročistača zaustavljeni, a što je posljedica neslaganja između izvođača tvrtke Suez te podizvođača tvrtke Skladgradnja.

U slučaju nepostizanja dogovora između izvođača i podizvođača gradonačelnik je najavio pokretanje pravnih postupaka za raskidanje ugovora. Najavio je također da je na danas održanom sastanku donesen zaključak da će Grad Dubrovnik dati tvrtkama rok za postizanje dogovora do utorka, 22. kolovoza, a u suprotnom slijedi pokretanje pravnih radnji za raskid ugovora. Dodao je međutim kako je to posljednja opcija, koju bi Grad Dubrovnik želio izbjeći „jer bi sudski sporovi značili značajno oduživanje rokova realizacije projekta“.

„Još uvijek ne postoji projektna dokumentacija koju je tvrtka Suez bila dužna dostaviti, a imamo i situaciju da je građevinska dozvola za taj projekt dobivena tek u veljači 2017. godine. Svi smo mi svjedoci da su radovi počeli davno prije. Kad je nešto krivo krenulo teško je to sada ispraviti“, zaključio je Franković.