Gradonačelnik Franković nazočio uručenju ugovora za projekt “Ruke Dobrote“

Gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić danas su u Velikoj vijećnici nazočili Svečanosti uručenja ugovora za projekt "Ruke Dobrote“ Caritasu Dubrovačke biskupije.

 

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić uručila je ugovor za projekt “Ruka Dobrote”vrijedan nešto više od 840 tisuća kuna ravnateljici Caritasa Dubrovačke biskupije, Sanji Šanje. 

 

U ovoj se prigodi prisutnima obratio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je kazao kako je Grad Dubrovnik kroz svoju dugu povijest uvijek znao skrbiti o onim najpotrebitijim.

 

„Prije svega želim se zahvaliti resornom ministarstvu na prepoznavanju dubrovačkog Caritasa, kao institucije koja je uvijek bila tu kada je bilo najteže, i u vrijeme Domovinskog rata i vrijeme pandemije. Uvijek su bili tu, uvijek su pomagali. Uvijek su bili ruka podrške i pomoći. Vjerujem da smo i mi kada je trebalo znali prepoznati i njihovu važnost i ulogu. Upravo zato važna je ta jedna sinergija koju smo mi u Dubrovniku postigli i sa Caritasom, Crvenim križom i sa županijom Dubrovačko-neretvanskom. Ne dijelimo se, nego zajednički rješavamo ključne probleme“ naglasio je gradonačelnik Mato Franković u svom obraćanju.

 

Projekt “Ruka Dobrote” usmjeren je na ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili oosnovne materijalne pomoći, a koji je sufinanciran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

 

Napomena: fotografije su preuzete sa službene web stranice Dubrovačko-neretvanske županije. 

lijevo
desno