Gradonačelnik Franković nazočio svečanoj sjednici Općine Konavle

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općina Konavle i obilježavanja 29. obljetnice oslobođenja Konavala održana je danas u Kneževom dvoru u mjestu Pridvorje. Svečanoj sjednici nazočio je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

U svom obraćanju gradonačelnik Franković prvotno je uputio čestitke ovogodišnjim laureatima i svim Konavokama i Konavljanima osvrnuvši se pritom na proteklu godinu i brojne posljedice uzrokovane pandemijom COVID–19 koje su snažno utjecale na gospodarski razvoj juga Hrvatske.

 

„Unatoč teškoj situaciji i okolnostima, koronakriza dodatno je zbližila Grad Dubrovnik i Općinu Konavle, jedinice lokalne samouprave koje danas zajednički rješavaju pitanja i probleme s kojima se suočavaju. Kada je riječ o koronakrizi, ovdje danas želim uputiti zahvalu i Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala probleme Grada i Općine Konavle, i osigurala nam nužna i neophodna sredstva za tekuće funkcioniranje i financijsku stabilnost. Nalazimo se u izazovnim vremenima, stoga je prijeko potrebna odgovornost i solidarnost svih nas kako bi iduću godina bila uspješna i plodonosna“, istaknuo je gradonačelnik.

 

Dubrovački gradonačelnik ovom se prilikom također zahvalio načelniku Općine Konavle Božu Lasiću na sjajnoj suradnji i otvorenosti koja omogućava vrlo dobru perspektivu za provođenje brojnih projekata u budućnosti.

 

„Upravo sinergija koju Grad Dubrovnika ima s Općinom Konavle i drugim općinama ključna je za daljnji razvoj lokalne regije, u tom razvitku značajan doprinos dolazi od strane Europske unije na koju smo se svi zajedno posebno fokusirali odnosno na bespovratna europska sredstva putem kojih se nastoji osigurati bolja kvaliteta života stanovnika šireg dubrovačkog područja“ dodao je na kraju izlaganja gradonačelnik Franković.

 

Nakon prigodnih govora gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, načelnika Općine Konavle Boža Lasića i župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, ovogodišnjim laureatima i dobitnicima za životno djelo dodijeljena su priznanja i nagrade Općine Konavle.

 

Dobitnici godišnjih nagrada Općine Konavle su: HNK Slaven, Tvrtka ESCULAP-TEO i Nada Marković, dok su nagrade za životno djelo pripale Krešimiru Veseliću zbog iznimnog doprinosa u očuvanju kulture i nematerijalne baštine Konavala i HNK Slaven koji ove godine obilježava 100 godina postojanja.

 

lijevo
desno