Gradonačelnik Franković nazočio obilježavanju 80.-te godišnjice osnivanja Radija Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na svečanosti obilježavanja 80.-te godišnjice osnivanja HR Radio Dubrovnika održanoj u Kazalištu Marina Držića.

 

Ovom prigodom gradonačelnik Franković je uputio čestitke za veliki jubilej koji je vrijedna obljetnica, kako je rekao, čak i u Gradu koji svoje vrijednosti izražava u stotinama pa čak i tisućama godina. Istaknuo je kako je Radio Dubrovnik dio života svakog stanovnika ovog grada, jedan od njegovih simbola.

 

-        “Radio je uvijek znao sudjelovati u životu grada, u životima svojih sugrađana, potencirajući teme koje nisu uvijek prisutne u javnom prostoru, ali su itekako važne za pojedine dijelove našeg društva, ukazujući tako na problematiku koja nije svima vidljiva. Posebno mjesto, od samih početaka, imale su u programu radija sve one teme koje su bile usko vezane za život grada, poput Pomorske večeri, potom Moreplova, do emisija o turizmu, koje prate današnjicu života Dubrovnika”, kazao je gradonačelnik.

 

Posebno se osvrnuo na važnost uloge Radija Dubrovnik u promicanju kulture, glazbenog stvaralaštva, ali i dramskog što se ponajviše očituje u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama dodjelom nagrade Orlando. Dotaknuo se i velikog doprinosa radija u Domovinskom ratu kada su riječi izgovorene u eteru u pojedinim trenucima bile najveća potpora i ohrabrenje braniteljima i sugrađanima.

 

Radio Dubrovnik je dobitnik Nagrade Dubrovnik 2011. godine, čime je i Grad Dubrovnik odao priznanje za sve vrijednosti koje je ugradio u život grada, odnosno gospodarski, politički, kulturni, vjerski i javni život.

 

Među uzvanicima su bili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić, kao I urednica svih programskih kanala Hrvatskog radija  Eliana Čandrlić Glibota. Na kraju svečanosti prikazan je dokumentarac o osamdesteljeća Radio Dubrovnika scenarista i redatelja Vedrana Benića, te snimatelja i montažera Dominika Miljka, pod geslom 'đir koji traje i trajat će'. 

lijevo
desno