Gradonačelnik Franković nazočio obilježavanju 31. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Grof

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica sudjelovali su danas na svečanosti obilježavanja 31. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije Grof održanoj u bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu. Tom prigodom su odali počast poginulim pripadnicima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju.

 

- Njihov je obol trajan i vrijedan divljenja, a naša je dužnost čuvati sjećanje na njih i promicati istinu koja u sebi nosi ljubav prema domovini. Mi kao živi svjedoci imamo obvezu prenositi svoja iskustva na mlade naraštaje i podsjećati ih kako se jedino zajedništvom gradi ono najdragocjenije – rekao je gradonačelnik Franković, istaknuvši kako Udrugu Specijalne policije Grof čini posebnom njihova međusobna povezanost i prijateljstvo koje je nastalo u bolnim i okrutnim danima rata.

 

Svečanosti su nazočili i Dinko Tandara, izaslanik podpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije Teo Andrić i Đurđica Popović, pripadnici PU dubrovačko-neretvanske, pripadnici SJP Grof i USPDR Ajkule, članovi obitelji poginulih članova SJP Grof i branitelji.


 

lijevo
desno