Gradonačelnik Franković na svečanom otvorenju i puštanju u promet Stonske obilaznice

Gradonačelnik Grada Dubrovnika i saborski zastupnik Mato Franković sa suradnicima nazočio je danas svečanosti puštanja u promet dionice Prapratno – Doli (Stonske obilaznice), a koje je održano u Centru za kontrolu i upravljanje prometom Zaradeže. Uoči svečanosti otvorenja na mostu Ston priređena je kratka prezentacija projekta. 

 

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića svečanosti puštanja u promet Stonske obilaznice  prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

 

Sa završetkom ove posljednje dionice, završen je i cjelokupni projekt Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom kroz koji je izgrađena dvotračna cesta od 32,5 kilometara, a koja uključuje Pelješki most, pristupne ceste i obilaznicu Stona. Iako manje duljine od ostalih, dionica Prapratno – Doli vrlo  je kompleksna zbog dva tunela, mosta Ston i dva podvožnjaka.

lijevo
desno