Gradonačelnik Franković na proslavi Dana općine Konavle

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Konavle i 27. obljetnice  oslobađanja Konavala održana je u Domu kulture na Grudi. Na svečanosti je sudjelovao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković koji je svim Konavokama i Konavljanima čestitao njihov dan, izrazivši zadovoljstvo dobrom suradnjom između Dubrovnika i Konavala.

 

- Protekle dvije godine smo govorili o problemima i kako ih riješiti. Mi smo ih riješili te više problema između Dubrovnika i Konavala nema, mi samo možemo zajedno ići snažnije i bolje. Jučer smo potpisali ugovor te vratili umjetnička djela vašeg ponosnog Konavljanina Vlaha Bukovca tako da idemo dalje s novim projektima – naglasio je gradonačelnik Franković.

 

Nagradu Općine Konavle za životno djelo dobio je Stijepo Mijović Kočan, nagrade dr. Pavo Kostopeč i moto klub 'Dvije rote', a zahvalnice Matica umirovljenika Konavle i Pave Šilježar. Ministar državne imovine Mario Banožić uručio je i ugovor za darovanje zemljišta za novu školu u Cavtatu, a također je potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji između konavoskog načelnika i načelnika Općine Rugvica Mata Čička.

 

Sjednici su prisustvovali i ministar državne imovine Mario Banožić kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića i njegova pomoćnica Ivana Pintar, saborski zastupnik Branko Bačić, državna tajnica Sanja Putica, državni tajnik Frano Matušić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, veleposlanik RH U Crnoj Gori Veselko Grubišić, članovi obitelji poginulih branitelja, branitelji među kojima pripadnici 'Gromova' i 'Tigrova' te brojni drugi gosti.

lijevo
desno