Gradonačelnik Franković na predstavljanju knjige Đura Kovačevića „Tako je pisao Ajant“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin sudjelovali su na predstavljanju knjige dubrovačkog branitelja Đura Kovačevića „Tako je pisao Ajant“ održanom večeras u dvorani Ivana Pavla II. Izdavač knjige je Dubrovački vjesnik, a tiskana je uz potporu Grada Dubrovnika.

 

U ovoj prigodi gradonačelnik Franković je rekao kako je važno imati ovakve knjige u kojima branitelji svjedoče što se događalo u Domovinskom ratu, tako ističući istinu. Posebno se zahvalio autoru naglasivši da je velika čast što je Grad Dubrovnik mogao sudjelovati u tiskanju knjige.  

 

Knjiga ratnih bilješki Đura Kovačevića svjedoči o teškim trenutcima tijekom Domovinskog rata. „Ratni dnevnik Đura Kovačevića nije bilješka nekog samoljupca koji vjeruje da je svaki, baš svaki dan njegova života vrijedan pisane riječi. I nije ga pisao svakodnevno. Nije ni mogao, ali nije ni osjećao poriv. Pisao je dnevnik u onim teškim trenucima kada mu je to moglo pomoći da se oslobodi tereta ratnoga užasa kroz koji je prolazio i u njemu sudjelovao. A kako je uvijek bio na prvim crtama, tih i takvih trenutaka na njegovom ratnom putu bilo je bezbroj“, istaknuo je u predgovoru knjige Vedran Benić, dubrovački novinar i tadašnji šef ratnog dopisništva Hrvatske televizije.

 

 

 

 

lijevo
desno