Gradonačelnik Franković na otvaranju prvog STREET ART PARKA

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić proteklog su vikenda nazočili manifestaciji „Ljeto u Gružu“  u Parku Luja Šoletića povodom otvorenja prvog STREET ART PARKA.

 

Prvi STREET ART PARK objedinio je čitav niz slikarskih radova i izrađenih skluptura akademskih umjetnika. Projekt je to zamišljen kao urbana platforma za suvremenu umjetnost koji ima za cilj oživiti i tranformirati Gruž kao jedno od ključnih središta Dubrovnika i to kroz kulturu, umjetnost i kreativnost.

 

Gradonačelnik Franković prvotno je u pratnji kiparice Iris Labaš - Kukavičić i dizajnerice Kristine Mirošević obišao pop – up izložbu i slikarske radove postavljene na platoima duž cijelog Parka Luja Šoletića.

 

U ovoj je prilici gradonačelnik iskazao zadovoljstvo zbog održavanja manifestacije „Ljeto u Gružu“ i prilike da se lokalnom stanovništvu i posjetiteljima grada Gruž predstavi u potpuno jednoj drugačijoj dimenziji.

 

„Projekt STREET ART PARK uistinu je sjajna ideja akademskih umjetnika i oni će ovim projektom ostaviti trajni pečat tu u Gružu. Grad Dubrovnik zasigurno će nastavit pratiti i podržavati ovakve iznimno korisne manifestacije koje potiču razvoj Gruža kao jednog moderno – urbanog središta. Gruž je zaista jedan lijepi kut našeg grada i perspektiva za nadolazeća vremena postoji. Osim što je iznimno važan tranzitni dio grada, ima potencijala i već jest mjesto koje dodatno obogaćuje turističku ponudu Dubrovnika“ naglasio je gradonačelnik.

 

Program manifestacije „Ljeto u Gružu“ trajati će tri mjeseca, točnije do 12. rujna 2021. godine. U razdoblju od devedeset dana program će se odvijati na različitim lokacijama u Gružu poput gruške tržnice, Parka Luja Šoletića, unutarnjeg TUPova dvorišta te privatnih taraca i prostora projektnih partnera.

 

Glavni cilj manifestacije „Ljeto u Gružu“ jest promicati lokalne kreativne inicijative, održivi turizam, zelenu ekonomiju te ekološki osviješteno gospodarstvo. Poseban naglasak stavljen je na obogaćivanje turističke ponude, povezivanja i suživota lokalne zajednice i stranih posjetitelja.

lijevo
desno