Gradonačelnik Franković na Danima hrvatskog turizma 2021.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić sudjelovali su sinoć na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma u Župi dubrovačkoj. Samoj završnici ovogodišnje manifestacije, koja je okupila mnogobrojne turističke djelatnike i dionike iz turističkog sektora iz cijele Hrvatske, nazočili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima ministrima, kao i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica.

 

Dodijeljene su 22 godišnje turističke nagrade pojedincima koji su se svojim radom i rezultatima iskazali i zaslužili nagradu koja se dodjeljuje s ciljem podizanja kvalitete usluge i gostoljubivosti djelatnika u turizmu. Uručene su i četiri godišnje nagrade, posebno priznanje za izniman doprinos turističkoj 2021. godini te nagrada za životno djelo.

 

Resorna ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac čestitala je nagrađenima, a ovom prilikom osvrnula se i na proteklu sezonu koju je ocijenila uspješnom, istaknuvši važnost projekta Safe stay in Croatia te omogućavanje cijepljenja turistima što su koraci koji su ipridonijeli dobrim rezultatima. 

 

Premijer Plenković čestitao je nagrađenima i njihovom doprinosu uspješnosti turističke sezone kao i svim turističkim djelatnicima koji su dali svoj obol sezoni u izazovnim vremenima pandemije. Kazao je kako možemo biti zadovoljni sa ostvarenih 75 posto rezultata iz rekordne 2019., istaknuvši kako je to rezultat kolektivnog napora svih sektora i Vlade. Nagrađenima je čestitao i predsjednik HGK Luka Burilović. 

 

U sklopu programa Dana hrvatskog turizma održan je i sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i suradnika s predstavnicima turističkog sektora, na kojem su nazočili i gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Neke od tema sastanka bile su oporavak turizma od pandemije, a turistički djelatnici su i iskazali zahvalnost Vladi za odlične mjere za zaposlenost i likvidnost gospodarstva u kriznom vremenu. Zamjenica Tepšić u popodnevnom je programu sudjelovala u radu Konferencije o budućnosti Europe „Mladi u turizmu“.

 

lijevo
desno