Gradonačelnik Franković na 8. Malom festivalu folklora i baštine

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prisustvovao je osmom izdanju Malog festivala folklora i baštine koji se održao danas na Osojniku u organizaciji KUD-a "Sveti Juraj Osojnik".

 

U pozdravnom govoru gradonačelnik Franković kazao je kako se putem festivala iskazuje poštovanje prema svemu onome što se radi na Osojniku.

 

- Identitet hrvatskog naroda je uvijek počivao na vjeri i kulturno spomeničkoj povijesnoj baštini Živa baština kulture je upravo folklor i na taj način se i kroz godine kad se pokušao zatrijeti hrvatski duh očuvao hrvatski identitet – rekao je gradonačelnik Franković, naglasivši da je Osojnik primjer jednog mjesta koji je poslije rata doživio procvat.

 

- Osojnik se izdigao iznad svih onih nedaća i krenuo dalje. Danas su vrtić i škola na Osojniku pune, trebat će dalje proširiti i graditi. To je primjer onog pravog hrvatskog bića koji nikad ne odustaje, uvijek poštuje tuđe ali voli svoje. Zato vam čestitam na svemu onome što radite – zaključio je gradonačelnik Franković.           

 

Osim županijskih kulturno-umjetničkih društava Stjepan Radić iz Pridvorja, Marko Marojica iz Župe Dubrovačke, KUD Metković, Udruge Dubrovački primorski svatovi te domaćina, nastupili su i gostujuće skupine FA Turopolje iz Velike Gorice, KUD Hrvata Bodrog iz Bačkog Monoštora u Vojvodini, IFG Sloga iz Guče Gore te Hrvatska nastava u Crnoj Gori iz Kotora.   

lijevo
desno