Gradonačelnik Franković na proslavi Dana općine Konavle

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je u subotu navečer proslavi Dana općine Konavle i 25. godišnjice oslobođenja juga Hrvatske.


Za vrijeme svoga obraćanja gradonačelnik je uz čestitke općinskom vodstvu kao i svim Konavokama i Konavljanima, kazao:

“Uvijek se moramo sjećati onih koji su bili spremni dati živote za Domovinu i onih koji su dali živote. Međutim, nećemo ostati u prošlosti, okrenimo se budućnosti. Grad Dubrovnik će sigurno otvoriti jednu bolju i uspješniju stranicu, nadam se kako ćemo otkloniti šumove u vezi i kako se nećemo svađati, kako ćemo se slagati, onako kako je to bilo prije osam godina i godinama prije toga. Želimo biti partner Konavlima, a punu podršku dajemo obnovi tvrđave na Prevlaci jer ona predstavlja simbol hrvatstva,“ rekao je gradonačelnik.

Općinsku nagradu za životno djelo zbog iznimnih rezultata u sportu i predanog društvenog rada dobio je Marko Matić, nekadašnji igrač NK Konavljanin. Godišnja nagrada Općine Konavle zbog iznimnih rezultata u sportu uručena je Luki Deranji (NK Slaven), dok su godišnju nagradu za iznimne sportske rezultate u 2017. godini dobile i sportske nade VK Cavtat.

Sjednici su prisustvovali i izaslanik predsjednice RH te saborski zastupnik Branko Bačić, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar branitelja Tomislav Medved, zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica, državne tajnice Nikolina Klaić i Marija Vučković, državni tajnik Frano Matušić, predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović, general-pukovnik Marjan Mareković, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su i Tigrovi i Gromovi te brojni drugi gosti.

lijevo
desno