Gradonačelnik Franković izabran za predsjednika Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika, najavio novi kolektivni ugovor

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković izabran je za predsjednika Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika na Skupštini održanoj u utorak u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci.


Pri svom obraćanju gradonačelnik je najavio kako će već kroz nekoliko narednih mjeseci Grad Dubrovnik započeti pregovaranje koje za cilj ima sklapanje novog kolektivnog ugovora Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci čime će se konačno stječi uvjeti za izjednačavanje primanja vatrogasaca s plaćama u upravnim tijelima Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik je ujedno istaknuo značaj vatrogastva za sigurnost ljudi i imovine, a o čemu zbog niza velikih intervencija na području Dalmacije posljednjih dana svjedočimo i kroz medije. Poručio je da Grad Dubrovnik, uz dobro opremljenu, mora imati i adekvatno plaćenu javnu vatrogasnu postrojbu,odnosno primanja vatrogasaca trebaju korespondirati s iznimno opasnim poslom koji obavljaju.

Uz gradonačelnika Frankovića i zapovjednika javne vatrogasne postrojbe Stjepka Krilanovića, gost na Skupštini bio je i zapovjednik vatrogasne službe grada prijatelja Bad Homburga Daniel Guischard koji je gradonačelniku i zapovjedniku Krilanoviću zahvalio na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji dvaju gradova prijatelja, a posebno na iznimno aktivnoj suradnji između dvije vatrogasne postrojbe.

Posljednji projekt koji je rezultat ove suradnje jest investicija u vatrogasni dom na Osojniku. Sredstva za projekt vatrogasnog doma donacijama je prikupila dugogodišnja prijateljica Dubrovnika i dobrotvorka, gospođa Olga Stoss. Otvorenje doma očekuje se kroz mjesec dana.