Gradonačelnik Franković: Do odluke Povjerenstva za sukob interesa zamjenica Orlanda Tokić privremeno izuzeta od dužnosti

Na konferenciji za novinare, sazvanoj na temu aktualne situacije vezano uz prodaju dijela čestice zemlje u vlasništvu Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković izvijestio je o poduzetima aktivnostima.

''Na temelju konstrukcija oporbe, a nakon što sam provjerio činjenično stanje iz predočenih dokumenata, utvrdio sam kako je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić prije nego što je postala zamjenica gradonačelnika, točnije u siječnju 2017., kada nije obnašala nikakvu dužnost u HDZ-u te u tom trenutku nije bila ni kandidat za zamjenicu, potpisala ugovor o izradi projektne dokumentacije s tvrtkom 'Primorje gradnja', a koji je po zahtjevu investitora 'Primorje gradnja' uključivao čestice zemlje od kojih je jedna i čestica u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Nadalje, privatni investitor je podnio zahtjev prema Gradu Dubrovniku u kojem je iskazao interes za kupnju zemljišta u vlasništvu Grada Dubrovnika te je, kao kod svake situacija poput ove, upućen da ishoduje lokacijsku dozvolu za cestu sukladno GUP-u, a da se nakon toga dio čestice koji eventualno ostane neiskorišten može prodati investitoru.

S obzirom da smo u ovoj gradskoj upravi dignuli visoko ljestvicu moralnosti, odlučio sam sve navedene dokumente uputiti Povjerenstvu za sukob interesa koje će utvrditi je li zamjenica Tokić u konkretnom slučaju bila u sukobu interesa ili nije. U međuvremenu, do očitovanja Povjerenstva, zamjenica Tokić neće imati nikakvih zaduženja u Gradu Dubrovniku i bit će izuzeta iz svih dužnosti koje su u njezinoj nadležnosti. Nakon pravorijeka Povjerenstva za sukob interesa donijet ću daljnje odluke'', rekao je gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare.

Također, poručio je i kako ovu točku više neće vraćati na dnevni red sjednica Gradskog vijeća.