Gradonačelnik Franković dao intervjue za ARTE TV i Reuters

U sklopu serijala o UNESCO-voj europskoj baštini ARTE TV-a, gradonačelnik Mato Franković danas je snimao razgovore za emisiju u kojoj će se predstaviti Dubrovnik. Na lokacijama na Srđu i u povijesnoj jezgri gradonačelnik Franković govorio je o očuvanju baštine te je podijelio iskustva Grada u upravljanju destinacijom i održivom turizmu.
 
 
Ekipa njemačke nacionalne televizije ARD, redatelj Sven Rech, snimatelj Moritz Marz i tonski snimatelj Max Tebbert, već je snimila emisiju o Firenci, a nakon Dubrovnika slijedi Alhambra u Španjolskoj. ARTE TV je popularan i iznimno gledani javni televizijski kanal francusko-njemačke produkcije. 
 
 
Za jednu od najvećih novinskih agencija na svijetu, Reuters, gradonačelnik Franković danas je govorio o regulaciji broja apartmana u Dubrovniku i razlozima zbog kojih se Dubrovnik odlučio na ovakav potez. Provođenje ove odluke, u intervjuu s novinarom Antonijom Bronićem, najavio je najprije za povijesnu jezgru, a potom i u stambenim zgradama u ostalim dijelovima grada.
lijevo
desno