Gradonačelnik čestititao diplomatntima RIT-a

U prigodi 19. ceremonije dodjele diploma studentima RIT-a Croatia u Dubrovniku, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je ujedno bivši student i alumni RIT-a,  održao je govor. Događanju su prisustvovali i predsjednik Rochester Institute of Technology dr. David Munson te prorektor dr. Jeremy Haefner.

 


''Ovo je korak od kojeg idete u pravi život. Život koji je ponekad nepravedan, život koji u određenim trenucima može biti okrutan, ali kada imate svoje ciljeve i kada naporno radite dovoljno da ih postignete, nebo je vaša granica'', poručio je dubrovački gradonačelnik diplomantima.

Studiranje na RIT-u, kazao je također gradonačelnik Franković, bila je jedna od njegovih najboljih odluka kao mlade osobe, s obzirom da je studirajući na ovom studiju stekao znanja i sposobnosti koje su ga pripremile za rad u gospodartsvu. Napomenuo je također i povijesnu veliku važnost Dubrovnika čiji su građani dali veliki doprinos pomorstvu, trgovini, umjetnosti, znanosti i diplomaciji, ali i činjenicu da su se kroz povijest odlazili obrazovati vani.

'' U današnjem Dubrovniku, zahvaljujući raznovrsnim studentskim programima, naša djeca mogu dobiti svoje diplome u svom rodnom gradu, a mi s ponosom možemo pozdraviti studente iz cijelog svijeta. U Gradu Dubrovniku imamo viziju da postanemo studentski grad u pravom smislu tog pojma. Vjerujemo da je znanje osnova za svaki oblik prosperiteta i da je obrazovanje jedini način da osoba napreduje. Društvo u cjelini može imati koristi od toga'', rekao je također gradonačelnik u ovoj prigodi.

lijevo
desno