GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA NA TERENU Tri inspektora u obilasku gradilišta

Nakon što je duže vrijeme područje Dubrovnika bilo bez adekvatnog broja građevinskih inspektora, odlukom glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića, a nakon inicijative od strane dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, u Dubrovniku odnedavno djeluju tri građevinska inspektora.

 

O tome je nakon danas održanog sastanka u Dubrovniku s gradonačelnikom Matom Frankovićem izvijestio Andrija Mikulić, čelni čovjek objedinjenog Državnog inspektorata.

 

''Kao glavni inspektor osobno sam donio odluku da dva inspektora iz Zagreba dođu ovdje na ispomoć i oni će se svakih nekoliko mjeseci mijenjati i raditi nadzore. Gledat ćemo izvode li se objekti u skladu s građevinskim dozvolama. Dva inspektora koja su ovdje od petka su samo na području grada do sada obavili 30 nadzora i ustanovili određene nepravilnosti niže razine. Ni jedna za sada nije bila takva da treba zatvoriti gradilište. Uz njih će još dolaziti i inspektor iz Ploča kao ispomoć'', pojasnio je glavni inspektor Mikulić.

 

Na problem nedostatka građevinskih inspektora, a posebno zbog visokog intenziteta gradnje, već je ranije upozoravao i dubrovački gradonačelnik te je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo i zahvalio Državnom inspektoratu zbog uvažavanja potreba Dubrovnika.

 

''Poseban naglasak našeg razgovora bila je građevina jer je poznato da je uslijed iznimno lošeg GUP-a, usvojenog 2014. godine, došlo do prekomjerne gradnje na što ni mi ni naši sugrađani ne gledamo blagonaklono. Građevinski inspektorat u tom smislu ne može zabraniti nešto što je po važećem GUP-u, ali može kontrolirati način izvođenja gradnje, pridržavanje pravila i svega noga što je u njihovoj nadležnosti'', rekao je gradonačelnik Franković.

 

Tema razgovora bili su i turistički inspektori, a glavni državni inspektor obišao je i granične prijelaze na našem području te ustanovio da je sustav u funkciji.

lijevo
desno