Građanima dostupan preglednik građevinskih dozvola

U cilju transparentnosti rada gradske uprave i otvaranja prema javnosti Grad Dubrovnik na svojim je mrežnim stranicama otvorio za građane preglednik  'Dokumenti prostornog uređenja i gradnje', gdje  je moguće pregledavati i pretraživati, po zadanim kriterijima, lokacijske i građevinske dozvole.

 

Prostorno se u GIS-u Grada Dubrovnika prikazuju svi izdani dokumenti prostornog uređenja i gradnje nastali u Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, a aplikacija je danas predstavljena i dubrovačkim novinarima.

 

''Građani doma iz fotelje mogu klikom miša vidjeti sve građevinske dozvole koje su izdate i pronaći sve ostale informacije o toj dozvoli, poput investitora ili datuma izdavanja. Na ovaj je način učinjen još jedan u nizu koraka kojima se Grad Dubrovnik otvara za svoje građane i to je ono što Grad želi'', rekao je prilikom predstavljanja novog alata za javnost pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović.

 

Uz pomoć ove aplikacije će se jednostavnije, kvalitetnije i brže moći doći do traženih podataka vezano za izdavanje građevinskih dozvola.

 

''Riječ je o jako korisnom alatu koji će osim građanima pomoći i nama koji radimo u gradskoj upravi na način da će nas rasteretiti od puno upita s obzirom da će sve podatke građani moći sami pronaći'', rekao je također pročelnik Medović.

 

Plan je vizualizirati i donesena Rješenja o izvedenom stanju kojih je preko 6000.

 

 

Aplikacija se može pronaći na linku: http://gradsrv2.dubrovnik.hr/visios/Basic

 

 

Pojašnjenje prikaza:

 

Prva ikonica: Sadržaj mape -> odabrati Dokumenti prostornog uređenja i gradnje  -> odabrati ili Lokacijske ili Građevinske dozvole

 

Pretraga po dozvolama:

Peta ikonica: Pretraga -> odabrati željnu pretragu

 

Informacije iz dozvole:

Treća ikonica: Identifikacija -> kliknuti na željeni obojani poligon (pokažu se informacije)

lijevo
desno