Grad Dubrovnik prepoznaje značaj Interuniverzitetskog centra

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji zamjenice Jelke Tepšić, privremene pročelnice UO za poslove gradonačelnika Marijete Hladilo i privremene pročelnice UO za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinke Raguž te suradnika primio je u petak visoko međunarodno izaslanstvo Interuniverzitetskog centra Dubrovnik predvođeno generalnim direktorom Prof. Krunoslavom Piskom i izvršnom tajnicom Nadom Bruer Ljubišić.


Sastanku održanom u Maloj vijećnici prisustvovali su i predsjednica Izvršnog odbora IUC-a Prof. Gunn Elisabeth Birkelund, sa Sveučilišta u Oslu, predsjednik Savjeta IUC-a Prof. Sigmund Grønmo, sa Sveučilišta u Bergenu, članovi Izvršnog odbora IUC-a Prof. Hans Joachim Seitz sa Sveučilišta u Hamburgu, i Prof. Hrvoje Kraljević sa Sveučilišta u Zagrebu, te revizor Hans Egil Offerdal, također sa Sveučilišta u Bergenu.

Predstavnici IUC-a zahvalili su gradskoj upravi na kontinuiranom praćenju njihovih programa i iskazanoj podršci u djelovanju ovog nezavisnog centra za napredne studije, kao i istaknuli povijesnu ulogu Grada Dubrovnika u osnivanju Centra. Predstavili su i svoje planove i program rada u budućem razdoblju, te istaknuli ulogu Dubrovnika i IUC-a u razvijanju akademsko-znanstvenih projekata koji se tiču mediteranske regije. Također su naglasili kako je daljnji razvoj suradnje sa Sveučilištem u Dubrovniku te pomoć u razvijanju internacionalizacije Sveučilišta jedan od njihovih ciljeva.

Gradonačelnik Franković kazao je kako je Interuniverzitetski centar Dubrovnik neizostavan dio akademske zajednice grada te će kao takav u svom radu uvijek imati značajnu potporu Grada Dubrovnika. Istaknuo je i projekt izgradnje Studentskog doma kao ključnog infrastrukturnog projekta u razvoju Dubrovnika kao sveučilišnog centra, privlačnog u jednakoj mjeri domaćim i inozemnim studenima.

Niz stručnih kongresa i znanstvenih skupova kakvi se sve češće organiziraju u našem gradu smjer su koji Grad želi poticati u smislu jačanja kongresnog turizma  i poticanja znanosti, poručio je također gradonačelnik. 

Predstavnici Grada Dubrovnika i IUC-a razgovarali su i o mogućnostima suradnje na različitim poljima i projektima.

lijevo
desno