Grad Dubrovnik nastavlja sa provođenjem programa poslijepodnevnog rada i rada subotom

Gradonačelnik

Zahvaljujući provođenju projekta „Grad za djecu“, u cijelosti financiranog putem EU fondova, Grad Dubrovnik još je 2019. godine uveo uslugu poslijepodnevnog rada vrtića te rada subotom. Nakon što je u travnju 2021. navedeni EU projekt uspješno okončan, iste usluge u dubrovačkim vrtićima nastavile su se provoditi i financirane su proračunskim sredstvima Grada Dubrovnika unatoč znatnom smanjenju proračunskih sredstava uzrokovanom pandemijom Covid 19.

 

U novoj pedagoškoj godini, a temeljeno na novoiskazanim potrebama roditelja prilikom upisa, uslugu poslijepodnevnog rada preuzet će DV Palčica. Isti dječji vrtić od nove pedagoške godine preuzet će i uslugu rada subotom, a ovaj program moći će koristiti i polaznici vrtića s područja Mokošice koji iskažu interes za navedenom uslugom. 

 

Ukoliko se uslijed povećanog interesa roditelja tijekom pedagoške godine pokaže potreba za proširenjem navedenih programa, Grad Dubrovnik i ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja bit će spremni udovoljiti zahtjevima i proširiti programe poslijepodnevnog rada i rada subotom.

 

Naime, na području ustanove Dječji vrtić Dubrovnik poslijepodnevni rad vrtića tijekom posljednja tri mjeseca pohađalo je u prosjeku od petero do desetoro djece u četiri vrtića (Palčica, Škatulica, Ciciban i Izviđač), a rad subotom u dječjem vrtiću Palčica pohađalo je od 12 do maksimalno 19 djece. U posljednja tri mjeseca poslijepodnevni program vrtića na području ustanove Dječji vrtić Pčelica pohađalo je jedno dijete svaki drugi dan dok je subotom vrtić pohađalo do šestero djece.

 

Podsjetimo kako Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika, a među planiranim kapitalnim investicijama u predškolski odgoj ističu se dogradnja i nadogradnja vrtića Pčelica, za koju je već ishođena građevinska dozvola te izgradnja vrtića u Komolcu. Za ovaj projekt izrađeno je idejno rješenje, a Grad Dubrovnik iste projekte će, uz one koji se tiču osnovnoškolskog obrazovanja, prijaviti na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za povećanje standarda u osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama.