Grad Dubrovnik na proslavi Dana Grada Vukovara

Uz Dan Grada Vukovara, izaslanstvo Grada Dubrovnika - zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, borave u posjeti gradu prijatelju. U četvrtak, 3. svibnja, sudjelovali su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća te na Festivalu nematerijalne baštine, a u petak su se sastali s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

 

Ovom je prigodom zamjenica Tepšić pozvala gradonačelnika Penavu na 4. Europski festival turizma i strategije, koji se održava u studenom ove godine u Dubrovniku. Vukovar je prihvatio poziv, a na konferenciji će predstaviti svoja iskustva na temu riječnog cruise turizma. Na sastanku se razgovaralo i o programu kulturnih institucija dva grada te daljnjoj suradnji.

Vukovar slavi svoj dan 3. svibnja, na blagdan svetih Filipa i Jakova, čija imena nosi stolna crkva i koji su zaštitnici grada od 1723. godine. Program obilježavanja započeo je na Memorijalnom groblju gdje su se prisjetili žrtava Domovinskog rata, a nastavljen je brojim događanjima. Dubrovačko izaslanstvo sudjelovalo je tako i na otvorenju Festivala kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ. Riječ je o festivalu koji prezentira različite turističke manifestacije koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske.

lijevo
desno