Grad Dubrovnik ispunio obećanje - isplaćena sredstva dioničarima TUP-a

Grad Dubrovnik je posredstvom društva UTD Ragusa s današnjim danom ispunio svoju obvezu kupnje dionica, a sukladno Ugovoru o postupcima i načinu otkupa dionica Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. i poslovnih udjela Elektrocarbon ESOP d.o.o..

 

Naime, nakon većinom glasova donesene povijesne odluke Gradskog vijeća, a kojom je data suglasnost društvu UTD Ragusa za sklapanje ugovora o kreditu, poslovna banka izvršila je uplatu za 97,5 % dioničkih udjela. Iznos od 10.201.000,00 eura isplatit će se našim sugrađanima koji su cijeli svoj radni vijek proveli u TUP-u i ulagali u dionice te u konačnici odabrali upravo društvo UTD Ragusa za svog partnera, dok je Grad Dubrovnik strateškim promišljanjem osigurao da se visoko vrijedni prostori zadrže u okviru gradskih nekretnina te samim time postanu imovina svih građana.

 

Navedenim činom ova gradska uprava još je jednom potvrdila stratešku orijentiranost stjecanju vlasništva i očuvanju javnog prostora. Nakon preuzimanja većinskog paketa dionica Luke Dubrovnik, uz realizaciju kupoprodaje dionica TUP-a, Grad će gospodariti iznimno vrijednim prostorom u kojem će se u skoroj budućnosti razviti cijeli niz dodatnih javnih sadržaja. Detaljna analiza koja je prethodila pokretanju kupoprodajnog postupka pokazala je financijsku opravdanost kupovine dioničkog društva.