Grad Dubrovnik dobio 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu OŠ Lapad

EU fondovi
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova zgrade OŠ Lapad“, ukupno vrijedan 7,9 milijuna kuna. 


Dodijeljena bespovratna sredstva definirana ugovorom iznose 2.722.749,00  kuna, što čini 35,7 % prihvatljivih troškova projekta koji iznose 7.630.301,77 kuna. 

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je sukladno propisanoj proceduri pripremio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske, a nastavno na odluku o financiranju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od 10. srpnja 2017. godine kojom se uređuje financiranje projekta „Energetska obnova zgrade OŠ Lapad (Referenti broj: KK.04.2.1.03.0208)“ iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.  Ugovor je sa strane Fonda prethodno potpisao direktor Fonda Dubravko Ponoš.

Projekt energetske obnove OŠ Lapad je prvi projekt u obrazovanju na području grada Dubrovnika koji se sufinancira od sredstava europskih fondova.

Grad Dubrovnik kroz novoustrojeni Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju za 2018. godinu priprema kandidiranje još dvije škole i dva vrtića za dodjelu bespovratnih sredstava.