Europski put svile – koncept novog europskog kulturnog itinerara

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Ureda gradonačelnika Marijeta Hladilo, boravile su u grada prijatelju Veneciji na inicijativnom sastanku za formiranje nove europske kulturne rute: Put svile. Inicijativa je krenula od Grada Venecije čija se ideja bazira na rutama putovanja Marka Pola.

 

Grad Dubrovnik zainteresiran je za sudjelovanje, uz uključivanje Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Korčule i Općine Konavle.  Na sastanku su prezentirane prednosti programa Kulturnih ruta Vijeća Europe, čija bi nova ruta 'Put svile' bila sastavni dio.

Zamjenica Tepšić i pročelnica Hladilo susrele su se i sa zamjenicom gradonačelnika Venecije za turizam Paolom Mar s kojom su razgovarale o projektu 'Enjoy & Respect Venice' i dubrovačkom 'Respect the City' koji je potaknut upravo venecijanskim projektom.

''Dogovorene su buduće zajedničke aktivnosti suradnje na razvoju ovog projekta, a dotakli smo se i tema buduće kulturne suradnje. Pozvali smo grad prijatelj Veneciju na Festival turizma i strategije kojeg u studenom organiziramo u Dubrovniku, na temu koja je i nama i njima jednako zanimljiva - tema ''Kružna putovanja i gradovi – prilike i izazovi'', izvijestila je zamjenica Tepišć.

lijevo
desno