DURA organizira besplatnu radionicu "Škola letenja dronom"

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Na četvrtoj u nizu TECH radionici polaznici će imati priliku naučiti sve što im treba kako bi mogli upravljati dronom.

Radionica „Škola letenja dronom“ održat će se 17. ožujka 2018. godine u Hotelu Royal Princess s početkom u 10:00 sati, a predavač na radionici je Dino Joldić, osnivač tvrtke AirRec specijalizirana za snimanje i fotografiranje iz zraka.

Dubrovnik, 12. ožujka  2018. godine
PRIOPĆENJE  ZA MEDIJE
 
 

BESPLATNA RADIONICA „ŠKOLA LETENJA DRONOM“

 
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.
 
Radionica će se održati 17. ožujka 2018. godine u hotelu Royal Princess (Ul. kardinala Stepinca, 20000, Dubrovnik).
 
Ovo je četvrta u nizu TECH radionica na kojoj će polaznici naučiti sve što im treba kako bi mogli upravljati dronom. Upoznati će se s UAV-om, načinom na koji funkcionira, mjerama sigurnosti, rizicima, simulacijom leta i samim letom.
 
PROGRAM
 
Korak 1: Osnove (Pravila, sigurnost i upotreba)
Korak 2: UAV (Osnovni dijelovi; Funkcionalnosti; Mogućnosti; Ograničenja; Najveći brand-ovi)
Korak 3: Principi letenja (Odgovornost; Kada letjeti, a kada ne; Tipovi UAV-a; Terminologija)
Korak 4: Sigurnost (Zabrane; Opasnosti; Rizici)
Korak 5: Simulator (Metode letenja; Praktični dio)
Korak 6: Let (Telemetrija; Polijetanje i slijetanje; Osnovni manevri; Napredni manevri)
 
Trajanje radionice je predviđeno od 10:00 – 14:00 sati.
Letak možete preuzeti ovdje.
Predavač na radionici je Dino Joldić, osnivač tvrtke AirRec specijalizirana za snimanje i fotografiranje iz zraka. Već 10 godina radi kao fotograf, a zadnje 3 godine se specijalizirao za rad s UAV sistemima. Dino je surađivao s par televizijskih kuća, glazbenicima, Red Bull-om, te u dva projekta koja su se odnosila na očuvanje kulturne  baštine.

Prijavit se možete na:

  • Online: PRIJAVNICA
  • E-mail: mpuljas@dura.hr
  • Telefon: 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!