DuMotion 2019. ispunio sva očekivanja

Povodom završenog petog izdanja sportske manifestacije DuMotion, održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati, a na njoj su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, direktor utrke Alen Bošković te direktorica turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić. 

 

Zamjenica Tepšić se zahvalila Dubrovačkom savezu športova i Alenu Boškoviću, istaknuvši da je DuMotion svoju afirmaciju već ostvario i da je na najboljem putu da postane tradicionalno događanje.

 

- Osvrnula bi se posebno, na humanitarni karakter ove manifestacije u kojem naš grad i svi koji sudjeluju na utrkama dokazuju svoje veliko srce i malim osobnim zalaganjem doprinose onima kojima je najpotrebnije. Grad će uvijek izaći u susret svim potrebama koje iskaže Dubrovački savez športova i vjerujem da će ova utrka imati dugu i svijetlu budućnost – naglasila je zamjenica Tepšić, dodavši da je DuMotion sportska i turistička manifestacija jer kroz nju posjetitelji imaju dodatni motiv dolaska.  

 

Pročelnik Brčić se također zahvalio svima na odličnoj organizaciji i izrazio želju da u budućnosti DuMotion bude još bolji. - Energija oko Du Motiona, oko ljudi koji dolaze u grad samo zbog te atmosfere nam govori da smo na pravom tragu i da su puno od ciljeva koje smo zacrtali odavno ispunili – pojasnio je pročelnik Brčić.

 

Direktorica Vlašić je rekla kako je važno da DuMotion kao jedan međunarodni projekt uspijeva povezati lokalno stanovništvo i strane posjetitelje te da je hvalevrijedan veliki broj volontera koji rado sudjeluju u ovom projektu.    

 

- Ispunili smo kako sportska tako i turistička očekivanja. Za vrijeme trajanja Du Motiona, zabilježeno je oko dvije ipo tisuće dolazaka i preko 11 tisuća noćenja. Prepoznati samo kao trkača destinacija što smo i željeli – zaključio je Bošković.