DUBROVNIK U STRIPU Otvorena izložba radova vukovarskih i dubrovačkih učenika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković otvorio je danas u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik izložbu ‘Dubrovnik u stripu’, koja obuhvaća radove učenika OŠ Lapad i OŠ Dragutin Tadijanović iz Vukovara.


Gradonačelnik Franković ovom prilikom uručio je zahvalnice sudionicima radionice, devetero dubrovačkih učenika i osmero učenika iz Vukovara.

Uz gradonačelnika, pozdravne riječi uputila je ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić, ravnateljica OŠ Dragutin Tadijanović Lidija Miletić te predsjednica udruge "Hrvatska pomaže" Đurđa Adlešić.

Naime, ova izložba učenika osnovnih škola gradova prijatelja Vukovara i Dubrovnika projekt je Udruge za podršku i poticanje zajedništva “Hrvatska pomaže”. Naime, od 24. do 28. listopada u Osnovnoj školi Lapad održavala se radionica "Dubrovnik u stripu", a rezultati su javnosti predstavljeni na izložbi postavljenoj u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik,

Voditelji radionice su Nenad Barinić i Tatjana Ivegeš Wilhelm, a autori radova učenici šestih, sedmih i osmih razreda iz obje škole uz dvoje učenica četvrtih razreda OŠ Lapad. U realizaciji projekta sudjelovale su učiteljice likovne kulture Drenka Mayer (Vukovar) i Miranda Rako Kuzmanić (Dubrovnik) te učiteljica razredne nastave OŠ Lapad Viktorija Konjevod.

lijevo
desno