Dubrovnik u finalu Seatrade Cruise nagrade za destinaciju godine

Poštujmo grad

Na ovogodišnjoj Seatrade Cruise Med konferenciji, koja će se 14. i 15. rujna održati u Málagi u Španjolskoj, proglasit će se pobjednici u devet kategorija Seatrade Cruise Awards, a među tri finalista u najznačajnijoj kategoriji ''Destinacija godine'' nalazi se i Dubrovnik.

 

Ova nagrada dodjeljuje se za značajne iskorake u upravljanju turizmom krstarenja u proteklom razdoblju, kada je Grad Dubrovnik, primjenom brojnih mjera projekta „Respect the City“, napravio svojevrstan preokret i ostvario uspjeh u pogledu budućnosti cruise turizma i njegove održivosti, što je prepoznato i u međunarodnoj javnosti.

 

Implementiranjem strategija, mjera i rješenja te uz suradnju i podršku Cruise Lines International Association (CLIA), Dubrovnik je u kratkom vremenu uspio razraditi i kreirati sustavni, zajednički pristup usmjeren na rješavanje nekih od najvažnijih pitanja poput problema s prekomjernim turizmom i velikim priljevom gostiju s cruisera, koji je u praksi polučio izvrsne rezultate. Napravljene su prilagodbe putem različitih mjera i pomnog planiranja dolazaka/odlazaka cruisera dnevno, tjedno i godišnje. Obzirom na veliku dnevnu koncentraciju putnika na relativno ograničenom gradskom prostoru, ostvarena je bolja i konkretnija komunikacija s cruise kompanijama čiji brodovi uplovljavaju u luku, organiziranost na terenu učinkovitija je i rezultira primjerenijem rasporedu ticanja cruisera i kontroliranju protoka turista.

 

Seatrade Cruise Med B2B konferencija i specijalizirani sajam okupit će dionike cruise industrije iz cijele Europe i šire. Jedan je od najvećih sajmova ovoga tipa u Europi, s preko 2000 sudionika, iz više od 70 zemalja, 150 izlagača, 40 kompanija za brodove na kružnim putovanjima te ga posjeti preko 10.000 posjetitelja, uz prisutnost preko 100 međunarodnih medijskih kuća.