Dubrovnik je spreman za Europsko prvenstvo u vaterpolu

Pred početak Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. koje se od 4. siječnja održava u našem gradu u Lazaretima je održana konferencija za novinare.

 

Uz predstavnike Europske federacije vodenih sportova i Hrvatskog vaterpolskog saveza;  prvog dopredsjednika Europske federacije vodenih sportova (LEN) Josipa Varvodića i izvršnog dopredsjednika HVS-a Pericu Bukića, konferenciji su nazočili predstavnici gostujućih ekipa Europskog prvenstva – Španjolske, Francuske, Crne Gore, te predstavnici Hrvatske vaterpolske reprezentacije; izbornik Ivica Tucak i kapetan Marko Bijač, kao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo i čast činjenicom da je Dubrovnik, uz Zagreb, sudomaćin ovog sportskog natjecanja, najvećeg loptačkog natjecanja koje je do sada održano u Dubrovniku. Osim prisutnim predstavnicima HVS-a i LEN-a, gradonačelnik je na potpori zahvalio i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću. Uputio je i zahvalu organizacijskom timu Grada Dubrovnika za poslove pripreme Prvenstva na čelu s Alenom Boškovićem. Istaknuo je kako je Dubrovnik sudomaćin Prvenstva u godini obilježavanja stote godišnjicu prve službene utakmice VK Jug, koji je osnovan samo godinu dana ranije.

 

-„Uz kulturna i druga događanja, upravo organizacijom sportskih manifestacija poput Du Motiona i Spartan Traila, a posebno Europskim prvenstvom u vaterpolu, čiji se početak naslanja na jubilarni Dubrovački zimski festival, Dubrovnik se približava cilju cjelogodišnje destinacije te da upravo na taj način trebamo promišljati produljenje turističke sezone i u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Franković.

 

Podsjetimo, zbog odvijanja Europskog prvenstva u vaterpolu od danas do 16. siječnja uvodi se posebna regulacija prometa na dijelu Ulice dr. Ante Starčevića. Zatvara se za promet svih vozila u oba smjera spojna cesta između Ulice dr. Ante Starčevića i Vukovarske ulice (spojna ulica između zgrade Atlant centra i Jugovog bazena), a kao obilazna cesta u navedenom terminu koristit će se spojna cesta Ante Starčevića-Vukovarska ispod zgrade Općinskog suda u Dubrovniku.

 

 

 

 

 

 

lijevo
desno