Dubrovnik domaćin osme Političke Akademije PLUS

Osmi po redu modul projekt „Politička akademija PLUS“ u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer započeo je u četvrtak i trajati će do 28. travnja, a na događanju su prisustvovale zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i zamjenica župana dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević.

 

Zamjenica Tepšić je spomenula značajne obljetnice za grad Dubrovnik, a to su 40. obljetnica upisa grada na UNESCO-v Popis svjetske baštine te 10. obljetnica upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativnu popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva te 600 godina postavljanja Orlandovog stupa na centralni gradski trg, dok je vrlo važna bila i sjednica Vlade na kojoj je prihvaćen niz strateških projekata za grad i županiju.

 

Ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavoda Srećko Prusina je iskazao zadovoljstvo što je ovo 12. generacija polaznika, dodajući da se radi o mladim nadama za koje vjeruje da će nastaviti stopama bivših kolega koji su danas zastupnici, državni tajnici i ministri.    

 

lijevo
desno