Dubrovačke ljetne igre 71. put

Sedamdeset i prve Dubrovačke ljetne igre održat će se tradicionalno od 10. srpnja do 25. kolovoza no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19 mjera u Hrvatskoj i svijetu te financijskih posljedica pandemije.

 

U 47 dana trajanja, Igre će vjernoj publici predstaviti gotovo 50 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi na 13 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, najavili su ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, intendantica Dora Ruždjak Podolski i pomoćnik za dramski program Saša Božić na današnjoj konferenciji za medije u palači Sponza, dok su podršku festivalu iskazali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.

 

Gradonačelnik Mato Franković kazao je "kako se vremenom treba akomodavat".

- Dubrovačke ljetne igre idu ukorak s vremenom, ali i epidemiološkim uvjetima. Na ovogodišnjim Ljetnim igrama svatko će pronaći nešto za sebe. Disali smo kao jedno, nadam se da će tako biti i u budućnosti - rekao je gradonačelnik Franković.

 

Ovogodišnje Igre bit će posebne i po mjestu otvorenja. Naime, zbog aktualnih mjera, otvorenje se neće upriličiti na tradicionalnom mjestu ispred Crkve sv. Vlaha, nego u Portu na Peskariji, a zastava Libertas podignut će se na tvrđavi sv. Ivan.

 

- S jedne strane to je mana jer nije tradicionalno, a s druge je vrlina jer ćemo poslati drugačiju sliku s otvaranja u širu javnost. Negromant dolazi u Grad i budi građane i događa se negromancija. I Festival je otvoren – kazala je redateljica ceremonije otvorenja Marina Pejnović.

 

Budžet 71. Dubrovačkih ljetnih igara manji je za 60 posto od uobičajenog te će iznosit 6,5 milijuna kuna.

 

Programsku brošuru 71. Igara u pdf formatu moguće je preuzeti na poveznici OVDJE.

 

lijevo
desno