Državna tajnica Zrinka Raguž uručila ugovore iz Programa razvoja otoka vrijedne 850 tisuća eura

Državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž uručila je danas ugovore iz Programa razvoja otoka za Dubrovačko-neretvansku županiju. Uručeno je ukupno 14 ugovora ukupne vrijednosti 850 tisuća eura. 

 

Gradu Dubrovniku uručen je ugovor za II. fazu uređenja sportskog i dječjeg igrališta u Suđurađu, Šipan vrijedan 105 tisuća eura.

 

Naime, u Suđurđu je prošlog tjedna završena izgradnja novog dječjeg igrališta namijenjenog djeci do 12 godina, za što je kroz isti program u 2023. Gradu odobreno 76.000 eura. U drugoj fazi projekta, na istoj parceli površine 1705 metara kvadratnih, uz dječje će se izgraditi i sportsko igralište s košarkaškim i nogometnim terenom.

 

Gradonačelnik je zahvalio državnoj tajnici Raguž i resornom ministru Šimi Erliću što provođenjem Programa razvoja otoka skrbe o otocima, ali nizom programa i mjera utječu na ravnomjeran razvoj svih područja Republike Hrvatske.

 

Državna tajnica Zrinka Raguž rekla je da je kroz Program razvoja otoka u proteklih osam godina na području DNŽ financirano 85 projekata ukupne vrijednosti veće od 6 milijuna eura te da je ukupno u otoke u istom vremenskom razdoblju uloženo preko 20 milijuna eura.

 

Uz Grad Dubrovnik ugovori su uručeni predstavnicima općina Mljet, Ston, Janjina, Trpanj, Orebić i Lastovo. Ugovore su dobili i grad Korčula te općine Blato, Lumbarda i Vela Luka.

 

 

lijevo
desno