Društvo turističkih vodiča proslavilo prvih 40. godina rada

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik obilježilo je danas svečanom skupštinom 40 godina od svog osnutka i 80 godina od prvog organiziranog razgleda Grada i okolice.


Svečanosti održanoj u amfiteatru kampusa Sveučilišta u Dubrovniku prisustvovao je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, koji se prigodnim obraćanjem uz čestitku Društvu na ovoj značajnoj obljetnici osvrnuo i na novi Zakon o pružanju usluga u turizmu.

-„Dubrovački vodiči su važni u promoviranju i isticanju istine grada Dubrovnika, kako o onoj daljoj, tako i onoj nedavnoj. Istina je jako važna i zato smo se silno borili da se ovaj zakon ipak usmjeri i da se zaštite lokaliteti. Ne može netko iz Francuske, Španjolske kao vodič govoriti istinu o našem Gradu. To može samo onaj tko ovdje živi, tko ovdje radi, tko poznaje i voli ovaj Grad. Zato smo se borili da ovaj zakon prođe u ovoj formi. Djelovanje turističkih vodiča je jednako važno koliko i djelovanje svih ostalih dionika u turizmu. Cilj nam je isti, a to je zadovoljan gost“, rekao je gradonačelnik čestitajući vodičima njihov rođendan. Zahvalio je i svim vodičima što sudjeluju u projektu „Respect the City“ kojeg ja nazvao „ključ“ upravljanja turizmom.

Predsjednik Društva turističkih vodiča Dubrovnik Marko Sjekavica izrazio je ponos što Društvo obilježava 40 godina od osnutka.

Okupljenima su se obratili i predsjednica Županijske  komore Dubrovnik Terezina Orlić, predsjednica Ceha turističkih vodiča Marina Franić, predstavnik Turističke zajednice grada Dubrovnika Božo Burić, zamjenica župana Žaklina Marević i don Stanko Lasić.

Svečanost su nastupima uveličali muška klapa FA Linđo te glazbenici Marija Grazio i Aljoša Lečić.